Program

Az EU Tagországok Baromfi Vágó- és Feldolgozó Üzemei
Érdekképviseleti Szervezetének 62. Közgyűlése

2019. október 3. és 4.

Október 3. (csütörtök)
08:00-19:00 Regisztráció
09:00-12:00 AVEC ”Pulyka” munkacsoport ülése
12:00-14:00 Ebéd
Október 4. (péntek)
08:00-18:00 Regisztráció
09:00-16:00 Közgyűlés és Konferencia
Fő témakör: AZ ÉLELMISZER JÖVŐJE
09:00-09:30 Köszöntő és megnyitó
Dr. Nagy István, agrárminiszter
Paul Lopez, elnök, AVEC
09:30-09:50 Az AVEC elnökének éves beszámolója
Paul Lopez, elnök, AVEC
09:50-10:10 Élelmiszerbiztonság és táplálkozás 2050-ben az EU-ban
Eric Thévenard, DG Sante, Európai Bizottság
10:10-10:40 Szünet
10:40-11:00 Elfogadható lesz majd 2030-ban húst enni?
Peter Sandoe, professzor
Koppenhágai Egyetem, Dánia
11:00-11:20 Egy világ haszonállatok nélkül nem értelmezhető
Jean-Louis Peyraud, elnök (Animal Task Force)
11:20-12:00 Hozzászólások
12:00-13:30 Ebéd
13:30-13:50 Miért nem fenntarthatóak a szigorúbb EU-s gyártási szabványok és a húsmentes étrendek?
Michael Schmitz, professzor, Giesseni Egyetem (Németország)
13:50-14:10 Az üzenet íze és ára
Dr. Forgács Attila, klinikai szakpszichológus, gasztropszichológus, Budapesti Corvinus Egyetem
14:10-14:30 Szünet
14:30-14:50 A kommunikáció hiánya a mezőgazdaságban
Jessica Eise, kommunikációs igazgató
Purdue Egyetem, USA
14:50-15:10 Az AVEC új stratégiája
Paul Lopez elnök és Birthe Steenberg főtitkár, AVEC
15:10-16:00 Hozzászólások
(Michael Schmitz, Forgács Attila, Jessica Eise, Paul Lopez, Birthe Steenberg)